Djemaa el Fna Rotterdam 2017 festival museumpark cultuur

Ervaar drie dagen lang de Rotterdamse medina

Persbericht: het programma van Djemaa el Fna Rotterdam 2019

Rotterdam – 22 augustus 2019  

Op 20, 21 en 22 september 2019 vindt Djemaa el Fna Rotterdam weer plaats in het Museumpark. Dwaal rond over de souk, proef de smaakvolle gerechten, luister naar getalenteerde artiesten en ontdek de kleurrijke cultuur van het Midden-Oosten in het hart van Rotterdam.

Rotterdamse medina

In het derde weekend van september wordt Rotterdam omgetoverd tot een medina. Drie dagen lang verbindt Rotterdam culturen met elkaar door met elkaar in gesprek te gaan, elkaars favoriete gerechten te proeven, te wandelen over de souk en verhalen te horen over de producten, kleding en gerechten. Terwijl de beste muzikanten en entertainers de sfeer compleet maken. 

Weet Smakelijk!

Het weekend staat bol van performances, talkshows en workshops. Het hele weekend geniet je van Derek Otte die in gesprek gaat met jonge makers over wat zij doen en wat de invloed van cultuur en identiteit is op hun werk tijdens Weet Smakelijk! Derek Otte: “Tijdens Weet Smakelijk!, van Mounir en mij, ga ik in gesprek over de rol die kunst en popcultuur spelen bij het samenbrengen van verschillende werelden binnen een en dezelfde wereld: die ene die we nu delen.” Tegelijkertijd kookt Mounir Toub en serveert het aan de gasten van het programma en krijgen jonge spoken word artiesten een podium. 

Liefde, eten en muziek 

Talkshow over de Liefde wordt gepresenteerd door Yasmina Aboutaleb en zij spreekt met jonge pioniers over liefde, cultuur en religie. De populaire foodblogger Mooncake verzorgt een proeverij, samen met De Kookmutsjes. Het nieuwe boek van Abdelkader Benali wordt gepresenteerd onder het genot van allerlei heerlijke hapjes. En natuurlijk kan je weer genieten van heerlijke muziek van o.a. Yallah! Yallah!, Samira’s Blues en Nuff Said

50 jaar Marokkaanse migratie

Theatermaker Fadua el Akchaoui voert een trimmed-down versie op van de populaire voorstelling Mabrouk. Ter ere van de vijftig jaar Marokkaanse migratie werd de voorstelling eerder dit jaar eenmalig uitgevoerd door El Akchaoui, samen met Nasrdin Dchar in Theater Zuidplein. Het Amsterdams Andalusisch Orkest begeleidt El Akchaoui. In hetzelfde thema, en bekend van Mabrouk, heeft Verhalenhuis Belvédère belangrijke, schokkende en verbluffende verhalen vastgelegd die op zater- en zondag zijn te beluisteren.

Meer informatie

Meer informatie over Djemaa el Fna, het programma of ticketverkoop vind je op https://djemaaelfnarotterdam.nl of volg het festival op Facebook of Instagram. Of koop nu je tickets.