tajine djemaa el fna rotterdam

Workshop koken met tajine

Altijd al gerechten in een tajine willen leren maken? Tijdens Djemaa el Fna Rotterdam heb je nu eindelijk de kans om deze traditionele manier van koken onder de knie te krijgen! Op zaterdag 21 en zondag 22 september is er om 13:00 uur en 16:00 uur de mogelijkheid om een workshop koken met tajine volgen van de Tajine Fabriek! Let op: er is slechts plek voor 12 personen per workshop!

Tajine workshop djemaa el fna rotterdam

Tajine

Een traditioneel Marokkaans product is de tajine, een aardewerken stoofpot. De stoofpot vindt zijn oorsprong bij de Nomaden in Noord-Afrika en in het Midden-Oosten. Nomaden bleven nooit lang op een locatie en van een mobiele keuken was er geen sprake. De keuken van deze reizigers moest licht en makkelijk mee te nemen zijn. Eenpansgerechten waren dus ook de go-to maaltijd en die maakten ze in de tajine.  Imazighen en Arabieren die door de woestijn trokken, gebruikten de tajine om taai vlees malser te maken door het langzaam te garen in de tajine. Doordat het vlees langzaam in eigen kookvocht gaarde, werd het sappig en malser.

Tajine Fabriek workshop tajine djemaa el fna rotterdam

Tajine Fabriek

De Tajine Fabriek laat je op een leuke manier kennis maken met de tajine. De gerechten en manier van koken zijn geïnspireerd op Marokkaanse grootouders. Met veel geuren en kruiden in alle kleuren. Een echte aanrader om je keukenskills naar een next level te tillen.

Met z’n tweeën maak je een tajine. Een die je natuurlijk ook moet proeven. Geniet ervan! Voor maar €14,75 (inclusief €0,75 servicekosten en entree Djemaa el Fna Rotterdam) doe je al mee aan de workshop koken met tajine.

Tickets

Koop je tickets via onderstaande button. Wacht niet te lang er zijn maar 12 plekken per workshop beschikbaar! Rotterdampaskorting is hier niet van toepassing.

Tickets Tajine Workshop

Bekijk het programma om te zien wat je nog meer te doen is op zondag tijdens Djemaa el Fna Rotterdam.