talkshow over de liefde gemengde relaties gemengde gevoelens arminius rotterdam djemaa el fna rotterdam yasmina aboutaleb festival combinatie

Talkshow over de liefde: Gemengde relaties, gemengde gevoelens.

 Het debat over identiteit en racisme is heviger dan ooit, en toch zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een partner uit een andere cultuur. Waar krijgt een koppel met een gemengde culturele achtergrond mee te maken? Wat is de slagingskans van een gemengde relatie? Wat zegt de wetenschap over interculturele relaties? En hoe ervaren gemengde stellen het zelf?

Cultuurverschillen

Presentator en journalist Yasmina Aboutaleb spreekt met Rotterdammers Amal Akbour en Eric van Slooten over de leuke en minder leuke kanten van cultuurverschillen in hun relatie. Kamilia Koutet, zangeres en ambassadeur van Rotterdam Pride, schuift aan om haar ervaringen uit vorige relaties te delen en zingt er één van haar zelfgeschreven nummers over.

Presentator en journalist Yasmina Aboutaleb

Gemengd

Ook te gast: schrijver Robert Vuijsje en zijn partner Lynn Spier. In 2008 ontketende Vuijsjes’ boek ‘Alleen maar nette mensen’ een fel debat over identiteit en racisme. Zijn nieuwste roman Salomons Oordeel, over een gemengd gezin dat lijkt op het zijne, laat zien wat er sindsdien is veranderd.

Wetenschapper Leen Sterckx deed onderzoek naar de slagingskans van gemengde huwelijken van jongeren van Marokkaanse en Turkse komaf. Onder welke voorwaarden worden gemengde huwelijken geaccepteerd door hun naaste omgeving? 

Monoloog over de liefde

In samenwerking met Theater Zuidplein speelt theatermaker en actrice Fadua El Akchaoui een monoloog over de liefde. Fadua maakte eerder Melk & Dadels, een voorstelling waarin vier jonge vrouwen hun Marokkaans-Nederlandse achtergrond onderzoeken.

Fadua el Akchaoui, melk en dadels, rotterdam, djemaa el fna, mabrouk, 50 jaar marokkaanse migratie
Theatermaker en actrice Fadua el Akchaoui

Gemengde koppels

Verder schuift de Rotterdamse fotograaf Marwan Magroun aan om te vertellen over de reeks portretten die hij in samenwerking met theaterorganisatie ‘Wat we doen’ maakte van negen gemengde koppels. De reeks portretten is ontwikkeld in het kader van de voorstelling ‘JA’ van Nasrdin Dchar.

Tijden en tickets

Op Djemaa el Fna Rotterdam is een verkorte versie van Talkshow over de Liefde te zien op zaterdag 21 en zondag 22 september van 16:00 tot 17:00 uur in De Toren.

In Arminius is Talkshow over de Liefde te zien op 3 oktober om 20:00 uur.

Koop je combi-ticket voor een dag naar keus op Djemaa el Fna Rotterdam en de talkshow op 3 oktober in Arminius van €16,50 voor slechts €12,50. Of voor €7,50 met Rotterdampas. Of bezoek de verkorte versie gratis op Djemaa el Fna Rotterdam met je festivalticket. Die koop je hier.

Deze talkshow wordt georganiseerd door Djemaa el Fna Rotterdam en Arminius.