Djemaa el Fna met de Kids

10 x leuke Djemaa-activiteiten voor het hele gezin

Koop hier alvast je tickets

 

  • Knutselen en kliederen op het Kidsplein

Knutselen

Elke festivaldag kunnen de kleinste bezoekers zich helemaal uitleven op het Kidsplein. Daar kunnen ze hun eigen koksmuts maken, pannenkoeken versieren (én eten) en kaarsen voorzien van de prachtigste henna-decoratie.

Let op: knutselen is gratis, maar pannenkoeken versieren kost 1,50 euro (uiteraard inclusief lekkere pannenkoek) en kaarsen decoreren kost 2,50 (inclusief kaars).

  • Amboula

Amboula

Djemaa el Fna presenteert in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam de mooie familievoorstelling Amboula, uitgevoerd door theatergroep Yalla Yalla. Amboula is een gevoelige en grappige show over een man die helemaal alleen in Nederland is en nieuwe vrienden zoekt om zijn verjaardagsfeestje mee te vieren. Met deze show won Achref Adhadhi in 2017 de publieksprijs tijdens het Utrechtse Café Theater Festival.

Amboula zie je verschillende keren op zaterdag 22 september.

  • ZieZo Marokko

ZieZo Marokko Bus

Speciaal voor jonge bezoekers rijdt ook dit jaar de ZieZo Marokko-bus van het Tropenmuseum Junior weer het Djemaa el Fna kidsplein op. Hier valt van alles te beleven! Kids kunnen zelf harira leren maken tijdens een van de workshops. Ook kunnen ze puzzelen op een mozaïektapijt en oefenen met Arabische kalligrafie. Kom langs en laat je verrassen door de mooie verhalen en gezellige ontmoetingen!

  • 1001 Klanken

1001 klanken

Djemaa el Fna Rotterdam presenteert in samenwerking met Theater Zuidplein de muzikale kindervoorstelling 1001 klanken: een avontuurlijke mix van muziek, verhaal, film en humor. In deze voorstelling maak je een muzikale roadtrip met als eindbestemming de stad Marrakesh in Marokko. Ontspan, luister en laat de klanken van de muziek je meenemen op een bijzondere reis.

1001 Klanken zie je verschillende keren op zondag 23 september.

  • Schminken 

schmink with Joy

Welk kind wil er geen ridder, prinses of tijger zijn? Tijdens Djemaa el Fna Rotterdam komen je wildste schminkdromen uit op het Kidsplein. Djemaa daagt je uit om helemaal los te gaan: zandtekeningen, glittertattoos en échte veren.

Een schminksessie kost tussen de 3,- en 5,- euro en kan het hele weekend.

  • Vliegen in de Zweefmolen

Zweefmolen

Niets is fijner voor de kleintjes dan rondrennen over het festivalterrein, van alles ontdekken en daarna even lekker uitwaaien in de zweefmolen! Djemaa daagt je uit voor een rondje in deze evergreen, waarin de kids zich eindeloos kunnen vermaken. Nog een keertje dan!

Zweven kan het hele weekend en is helemaal gratis.

  • Straattheater 

No Nonsense

Dit jaar is het straattheater goed vertegenwoordigd op het festival. Zo doet De Baardman jou en je kids versteld staan met zijn gegoochel én met zijn baard. Djemaa daagt je uit om zijn trucs te ontcijferen, maar dat is nog niet zo makkelijk. Het lijkt wel magie… Ook de artiesten van Circusstad Rotterdam weten jullie te betoveren met verschillende spannende pop-up optredens op ’t Plein.

  • Ontmoet de stadsimker

Voor het 6e jaar op rij staat Abderrahim Bouna, beter bekend als de Stadsimker van Rotterdam, met zijn honing en bijenproducten op Djemaa el Fna. Kinderen kunnen heel het weekend knutselen aan zijn kraam. Ze versieren eerst gratis hun eigen honingpotje. Daarna mogen ze het potje voor een klein bedrag vullen met echte verse honing uit hartje Rotterdam.

Knutselen is gratis, maar het vullen van je eigen honingpotje kost € 3,95

  • Shake it out

HipHopHuis

Zodra er een muziekje begint te spelen, staan zelfs de kleinste kindjes direct te dansen. Tijdens Djemaa el Fna krijgen ze die kans volop bij de verschillende muziekoptredens… Daarnaast zijn er ook een aantal speciale workshops waarin ze hun ritme de vrije loop kunnen laten gaan. Wat dacht je van een workshop dancehall dansen van Dancehall Crew The Rascalls? Of een stoere workshop Capoeira van Stichting B for You!

De beide workshops vinden verschillende keren plaats op zaterdag 22 september.

  • Voorleesdome

Djemaa el Fna Rotterdam presenteert in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam de Voorleesdomespeciaal voor de jongste festivalbezoekers! Kom luisteren naar de mooiste verhalen over feest, vriendschap en avonturen in de oosterse sferen. Voor je het weet ben je afgereisd naar een andere, sprookjesachtige wereld. Heerlijk om te zien hoe samen lezen verbindt!

Er wordt op diverse tijden voorgelezen op zaterdag 22 en zondag 23 september.

Koop hier je tickets voor Djemaa el Fna