Djemaa met z’n tweetjes

10 x Djemaa-dingen om samen van te genieten

Koop hier alvast je tickets voor het festival

Of je nou naar het festival komt met je grote liefde, een prille date, je bromance of bff, jullie gaan hoe dan ook een geweldige tijd hebben! Bij Djemaa el Fna Rotterdam geldt immers: better together! Veel van de programmaonderdelen zijn dan ook extra leuk om met z’n tweetjes te beleven. Wij maakten alvast een selectie van de meest romantische en gezellige onderdelen om samen van te genieten.

  • Melk & Dadels

Melk & Dadels

Djemaa el Fna Rotterdam presenteert, in samenwerking met Theater Zuidplein: de festivalversie van de theatershow Melk & Dadels‘It’s a man’s world’ is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. De Marokkaans-Nederlandse actrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane en Fadua El Akchaoui brengen daar voorgoed verandering in. Het is een luchtige voorstelling, waarin serieuze onderwerpen worden verpakt in heerlijke humor en waar je op de vrijdagavond samen heerlijk van kunt genieten.

  • Luminuz

Circus

Wat zou Djemaa el Fna zijn zonder een spectaculaire openingsact van Circusstad? Op vrijdagavond trappen we het festival af met een verrassend optreden. Paula Alvala & Sanne Deinum nemen je mee op reis door de mysterieuze wereld van de spannendste van de vier elementen… vuur! Een betoverende show, waarin niet alleen vuur en manipulatie, maar ook acrobatiek, jongleren en dans centraal staan. Beleef samen spanning en sensatie op het Plein… en don’t try this at home! 

  • Habibi Funk

Habibi Funk

Maak kennis met Habibi Funk, het re-issue label dat is toegewijd aan het heruitbrengen van bepaalde eigenaardige Arabische funk, soul, disco en psychedelica. De sets die Chris Baas vrijdagavond op Djemaa el Fna voor jullie in petto heeft zit vol genre-overschrijdende muziek, en laat jullie achter op de dansvloer met de vraag naar meer…

  • Gedichtjes op maat

Elke festivaldag zit onze eigen stadsdichter voor je klaar in Café el Fna. Derek Otte weet je te raken met zijn privé-poëzie. Zijn werk ontroert, maar hij tovert ook met het grootste gemak een lach op je gezicht. Wat is er nou persoonlijker dan een gedichtje op maat, speciaal geschreven voor jullie tweetjes…? Dichter kunnen jij en je bestie, oma of echtgenoot niet bij elkaar komen!

  • Workshop Ibrahim Astitou

Astitou

Je leert elkaar pas echt goed kennen als je samenwerkt! Steek daarom samen de handen uit de mouwen bij de masterclass protein bars maken. Ibrahim Astitou was ooit finalist van het kookprogramma Topchef. Tijdens Djemaa el Fna leert hij je jouw eigen gezonde snack ontwikkelen: de mean lean protein bar! Gezond en o-zo lekker, dus aan de slag in de keuken van Café el Fna!

Reserveer hier een plekje voor de workshop

  • Pink Marrakech presents: DJ Cherine

Pink Marrakech

Bij Pink Marrakech, een Nederlands-Marokkaans LHBTI-community, draait het allemaal om samen ervaren, delen en verbinden. Geen betere manier om dat te bereiken dan door te genieten van muziek en dans. DJ Cherine, de vaste huis-dj van Pink Marrakech, sluit op de vrijdagavond met een knallend optreden de eerste festivaldag af. Beleef samen een uur lang de Pink Marrakech-sfeer met de lekkerste Rai, Chaabi, Reggada en kakelverse arab-pop-hits.

  • Woorden van Betekenis

Op zaterdagmiddag presenteert stadsdichter Derek Otte samen met Mohammed Benzakour een ode aan woorden. Samen met jonge spoken word-artiesten nemen ze je in het programma Woorden van Betekenis mee in een wereld van taal en maak je een reis door de geschiedenis. Van Amazigh / Berberse spreekwoorden tot de spoken word van nu. Een perfect programma om samen van te genieten…

  • Talkshow: over de liefde

De Talkshow: over de liefde is er echt eentje voor jou en je beste vriend(in) of voor jou en je grote liefde! Jonge pioniers gaan met elkaar in gesprek over de liefde. Ze gaan in op thema’s als keuzevrijheid, trouwen, tradities en nog veel meer interessante zaken. Verwacht een levendige middag met een interactieve quiz, een optreden van Derek Otte en een muzikaal intermezzo (zaterdag van Kaoutar Gadir en zondag door Nawras al Taky van Dyar). De talkshow wordt beide dagen gepresenteerd door journalist Yasmina Aboutaleb.

  • Hakims of Comedy

Hakims of Comedy

Niets is fijner dan samen een heerlijk potje lachen! Laat dat maar over aan de Hakims of comedy… zij dompelen je op de zaterdag en zondag van het festival vol overgave onder in een mix van Hollandse gezelligheid en Marokkaanse gastvrijheid. Hun shows zijn een totaalbelevenis en dus veel meer dan alleen stand-upcomedy alleen. Op Djemaa zie je onder meer Farbod Moghaddam, die onlangs het Leids cabaret festival won. Wees welkom en laat je verrassen!

  • Dyar

Dyar

De vierkoppige band Dyar is genoemd naar het Arabische woord voor ‘huizen’. Dit om te illustreren dat muziek altijd en overal ter wereld de basis vormt voor wat ons verbindt. Iedereen geniet op zijn of haar beurt van de warmte van klanken en ritmes. In hun performances spelen ze daarom naast hun eigen nummers ook klassieke Arabische liedjes en verschillende andere stijlen wereldmuziek. Tijdens Djemaa el Fna kunnen jullie op zondag 23 september twee keer samen van een kort optreden genieten.

Koop hier alvast je tickets voor het festival